Utnyttja tiden på tåget

Vad bra att du har valt att välja tåg framför flyg eller bil när du ska resa! Som du säkert redan vet är det väldigt mycket mer miljövänligt att ta tåget, och det oavsett om du ska åka korta eller långa sträckor. Nu tänker du nog att den största nackdelen med att åka tåg är att det tar längre tid än att åka bil eller flyga. Och ja, det är sant. Men om du ser det ur ett positivt perspektiv så innebär denna tid att du på tåget får mer tid till annat.

Saker du kan göra på ett tåg men inte i en bil

Har du en bok du vill läsa, en serie som du har längtat efter att se, eller har du väntat på “rätt” tillfälle att börja meditera? Om du sitter på ett tåg är det ett gyllene tillfälle att börja med saker som dessa. Du behöver inte tänka på att blinka, gasa, bromsa och växla, som när du kör bil. Så ta upp boken, starta datorn eller sätt i dina hörlurar med meditationsmusik i öronen och njut av att ta dig fram utan att behöva göra något själv.

Hann du inte med att skriva det där mailet igår? Eller kom det något emellan så att du inte hann jobba så mycket som du hade tänkt? Passa då på att göra det medans du sitter på tåget. Hade du kört en bil hade det inte varit möjligt. Men nu när du sitter på ett tåg och är snäll mot dig själv, miljön och plånboken så finns alla möjligheter att ta igen jobb, plugg eller andra saker som du inte har hunnit ta tag i än.