Upptäck Europa

Är du sugen på att resa i sommar? Ta då en sväng ute i europa! Detta gäller förstås år då det inte härjar smitta i världen, med tanke på det nuvarande coronaviruset. Vanliga år så kan detta dock vara den perfekta planen för en solsäker sommar. Nu kanske du tänker att det låter väldigt omiljövänligt att flyga runt i Europa på det viset, men saken är den att du inte ska flyga – du ska åka tåg!

Tågluffning har varit en grej sedan långt tillbaka. Eftersom tågen idag är de allra miljövänligaste fordonen för långa resor så är det dessutom populärt bland folk som vill se sig omkring men ändå värna om miljön. Med ett interrailkort kommer du kunna besöka massor utav fina platser i hela Europa, kanske till och med ta dig ned till värmen i Italien eller Spanien. Interrailkorten kommer i många olika utföranden beroende på hur många resdagar du vill ha per månad, alltså hur länge du tänkt stanna på varje ställe. Det finns kort från fyra dagar på en månad upp till varje dag i tre månader. Fördelen med att resa på detta sätt är att du under resans gång kommer få se och uppleva många olika kulturer och platser.

Det går verkligen tåg över hela Europa, så det finns egentligen inte någon bra anledning till att ta flyget. Visst tar det lite längre tid om man ska åka längst söderut, men det är det värt för att spara på miljön.