Segla i Sverige

Sommaren är här och det betyder att det är perfekt årstid för att segla. Tänk dig en varm sommardag ute i t.ex. stockholms skärgård, låter inte det trevligt? Det finns många ställen att segla på i Sverige, så underskatta inte att stanna på hemmaplan i sommar.

Det är väldigt viktigt att ha rätt utrustning när man seglar, som exempelvis att ha en bra flytväst som passar för ens vikt. Förutom det så är det toppen om man har bra seglarkläder. Sådana kan du hitta från t.ex. märket North Sails. De är dessutom väldigt snygga, samtidigt som de fyller en smidig funktion.

Om du inte seglat tidigare så kanske det är dags för just det nu i sommar. Var inte rädd för att prova, men du bör nog ha med någon som seglat en del tidigare och kan grejerna. Det är då bäst att börja i Sverige och förslagsvis på den sjö/det hav som är närmast där man bor. Ta med en termos med kaffe och lite fika så kommer seglingen bli väldigt en mycket trevlig upplevelse. Det finns någonting väldigt rofyllt med att sitta i en segelbåt bland vågorna, så länge det inte är stormigt väder.

Man kan både segla utan något specifikt mål eller så kan man ge sig ut på en utflykt till någon annan hamn i närheten. Kolla upp något mysigt ställe där det finns café eller liknande och lägg till där! Sverige behöver inte vara så tokigt alla gånger.