Framtiden inom tåg

C25AndreasVogler-1002x564

Allt fler personer väljer att resa mer grönt och detta går då hand i hand med utvecklingen av tåg. Sverige är väldigt lyckligt lottad med sitt utvecklade tågnät, som möjliggör utvecklingen av både snabbtåg och regionala alternativ. Detta gör det möjligt att färdas i princip över hela landet med tåg och utbudet byggs även ständigt på. Framtiden för tåg ser därför mycket ljus ut och det är framförallt några punkter som du bör se fram emot lite extra. Lika spännande som köp av kontorsstol eller din resa till utlandet.

Höghastighetsbana

Tågbolagen i Sverige konkurrerar inte bara med varandra. De letar också efter ett sätt att konkurrera ut inrikesflyg som är en stor bidragande del av Sveriges utsläpp. Många väljer dock fortfarande att ta flyget, trots att man är väl medveten om att det inte är ett särskilt miljövänligt val. Anledningen för många är då att det sparar en hel del tid. Flyg mellan Göteborg och Stockholm tar under en timme och många flyger därför inom jobbet, även fast det går direkttåg.

För att motivera fler personer att istället välja tåget som färdmedel har man börjat bygga en höghastighetsbana i Sverige som sträcker sig mellan Sveriges två största städer. Detta gör att man kan resa med tåg snabbare än tidigare.

Varför bör man åka mer tåg?

För att Sverige ska kunna minska utsläppen så är det viktigt att varje person tar sitt ansvar. Att åka mer tåg kommer därmed att göra stor skillnad på ditt egna klimatavtryck och ju fler som åker tåg, desto mer kommer tågnätet att utvecklas.