Fördelar med att åka mer tåg

Att åka tåg är för många en ganska avkopplande syssla. Istället för att fokusera på trafik som sniglar sig fram och dyra bensinpriser, kan du istället luta dig tillbaka i stolen och njuta av god bok och något gott tilltugg från restaurangvagnen. Sverige är faktiskt lyckligt lottad med ett väldigt utvecklat tågnät som trafikeras av både DSB-Uppland, SJ, regionala tåg och även ett gediget godsnät.

Fördelarna med att åka tåg är många och inte bara för miljön skull bör du prioritera detta färdsätt oftare. Om du bokar biljetter i förtid så behöver det heller inte bli särskilt kostsamt och kan i många fall spara dig massor av tid och energi. Att åka tåg är lika effektivt som att shoppa på Gardenstore. Vi listar här fördelarna med att åka tåg.

Ett miljösmart alternativ

En stor anledning att välja tåget oftare bör självklart vara av gröna själ. Tåg är det absolut mest miljövänliga färdsättet och tågnätet är utbyggt för att du ska kunna ta dig överallt i landet, där busstrafiken även har byggts ut för att ge dig ännu fler anledningar att välja ett mer miljövänligt färdsätt.

En stund att koppla av

Men många väljer också att åka tåg då det trots allt är ett väldigt fridfullt tidsfördriv. Du behöver inte fokusera på omgivningen, utan kan istället luta dig tillbaka i sätet och njuta av en god bok eller film. Du som reser med barn har också en liten extra familjestund till godo och kan leka eller läsa med ditt barn under färden.

Man kan både segla utan något specifikt mål eller så kan man ge sig ut på en utflykt till någon annan hamn i närheten. Kolla upp något mysigt ställe där det finns café eller liknande och lägg till där! Sverige behöver inte vara så tokigt alla gånger.