Fler sätt att vara miljövänlig

Det är kanske inte så ofta som du åker tåg, och därmed inte så ofta som du har möjligheten att göra ett bra för val för miljön. Även om detta är ett väldigt bra miljöval så finns det såklart andra val du kan göra för att göra en insats för miljön, det inte minst i vardagen. Några av de sätten får du förklarat här nedan, så att du kan bli inspirerad till att tänka lite extra på dina val. Bara du gör det bästa du kan för att rädda miljön så är det bra nog.

Handla second hand

När du ska handla någonting kan du istället för att gå till olika butiker och köpa nytt hela tiden välja att först kolla runt på second hand. Det finns både fysiska butiker och hemsidor där det säljs second hand grejer. Och det handlar inte bara om vanliga kläder – utan det finns även hållbara och snygga skidkläder, porslin, böcker och mycket annat du kan fynda där.

Ät mer vegetariskt

Genom att byta ut köttet, kycklingen eller fisken då och då mot vegetariska alternativ gör du en stor skillnad för miljön. Idag finns det dessutom så många vegetariska substitut till kött så att det inte finns någon ursäkt till att inte äta lite mer vegetariskt. Testa exempelvis att byta ut köttbullarna mot vegetariska bullar – svårare än då behöver det inte vara.

Källsortera

När du måste slänga någonting – varje sig det är mat, kläder, hushållsapparater eller vanliga soppor – så är det viktigt att de slängs på rätt ställe. Plast och kartong ska inte sorteras i samma behållare. Läs på vad som ska slängas tillsammans med vad och var noga med att slänga så lite som möjligt.