Färdas på ett mer miljösmart sätt

Det är lätt hänt att man kommer in i en rutin och sedan har svår att se vilket avtryck detta faktiskt ger. Med ett bekvämt samhälle är det också väldigt lätt hänt att man tar bilen överallt och inte riktigt tänker på dess konsekvenser. Många hushåll behöver idag inte ens en bil, då både den kommunala transporten och cykelbanor är bättre än någonsin. Ändå väljer många att ta bilen till affären eller jobbet, även fast det kanske bara är en kort sträcka.

Men är du sugen på att förbättra ditt klimatavtryck så finns det flera saker som du kan göra för att framförallt resa mer grönt, vilket vi ska kika lite på i denna artikel.

Cykelpendla till jobbet eller skolan

Fördelarna med att cykla till jobbet är många. Inte bara är det miljövänligt, utan kommer också att hålla dig aktiv och friskare. Även du som har en liten längre sträcka att pendla kan göra detta möjligt genom att köpa en elcykel för herrar eller damer.

Marknaden har så mycket att erbjuda och i det långa loppet kan du spara både tid och pengar, framförallt om du bor i en större stad där det både är dyrt att parkera bilen, men kanske också svårt att hitta en ledig parkeringsplats.

Ta tåget istället för bilen

Sverige har faktiskt ett mycket bra tågnät och vart du än vill komma i Sverige så kan du iallafall majoriteten av sträckan ta dig fram med tåg. Att åka tåg är både miljövänligt, men också väldigt rogivande. Ta stunden till att läsa en tidning, komma ikapp med jobbet eller äta en riktigt god frukost. Man kan både segla utan något specifikt mål eller så kan man ge sig ut på en utflykt till någon annan hamn i närheten. Kolla upp något mysigt ställe där det finns café eller liknande och lägg till där! Sverige behöver inte vara så tokigt alla gånger.